یکی از مشکلات بسیار مهمی که در طول زمان به دلیل استفاده نادرست و اشتباه…
آشنایی با انواع مدل های کمپرسور یکی از روش های مؤثر برای ارزیابی کارایی کمپرسور کولر گازی است. لازم به ذکر است که این قطعه حیاتی نقشی حساس در ساختار و عملکرد سیستم های تهویه مطبوع دارد و به طور مستقیم بر قدرت خنک کنندگی آن تأثیر می گذارد و نسبت به مشخصات و کاربرد مورد نظر برای کولر گازی، از کمپرسورهایی با ویژگی ها و ظرفیت های گوناگون استفاده می شود.
با این وجود کمپرسور که همچنین به واحد تراکم کولر گازی شناخته می شود، در قلب سیستم خنک کننده یک کولر گازی قرار دارد و وظیفه فشرده سازی گاز مبرد را بر عهده دارد. این فرآیند تراکم برای افزایش فشار و دما کلیدی است؛ زیرا گاز مبرد تحت فشار، پس از عبور از کندانسور و دفع حرارت، به سمت اواپراتور هدایت شده و در آنجا با کاهش فشار و دمای شدید، گرمای محیط را جذب کرده و هوای خنک را به فضای داخلی می فرستد.
به همین ترتیب ممکن است برای شما سوال شود که کمپرسور کولر گازی شما عزیزان ساخت چه برندی است؟ میزان قدرت آن چقدر است؟ از این رو در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات نمایندگی تعمیرات کولر گازی در تهران به درخواست شما عزیزان با نحوه تشخیص نوع کمپرسور و میزان قدرت آن آشنا خواهید شد. همراه ما باشید.
1. باز کردن و بررسی پلاک کمپرسور کولر گازی
مطالعه دقیق پلاک کمپرسور کولر گازی، یکی از روش های صحیح و اصولی برای ارزیابی توان و قدرت کمپرسور محسوب می شود. از این رو در پلاک مزبور، اطلاعات مهم و داده های فنی مرتبط با کمپرسور کولر گازی است که شامل مواردی چون ولتاژ و جریان برق مورد نیاز، مدل و نوع کمپرسور، نوع گاز مبرد مورد استفاده و همچنین توان و ظرفیت آن است.
لازم به ذکر است که برای مطالعه پلاک کمپرسور کولر گازی، نیاز به دانش ابتدایی هست و اگر دانش لازم را در این زمینه ندارید، بهتر است به دفترچه راهنمای استفاده از کولر گازی خود مراجعه نمایید تا بتوانید با این موضوع به بهترین شکل ممکن آشنا شوید.
2. شناسایی انواع کمپرسور کولر گازی
کمپرسورهای پیستونی، روتاری و اسکرال سه نمونه از کمپرسورهای پرکاربرد در کولرهای گازی هستند که هر یک کاربرد و ویژگی های خاص خود را دارند و هر کمپرسور با کد منحصر به فردی روی پلاک یا درون دفترچه راهنمای کولر گازی شناسایی می شود که در ادامه به این 3 مدل کمپرسور کولر گازی پرداخته ایم.
- کمپرسورهای پیستونی با حرکت رفت و برگشتی پیستون ها عمل می کنند و به همین دلیل به آن ها کمپرسورهای رفت و برگشتی نیز گفته می شود. این نوع کمپرسور با کد “T” معرفی می شود و معمولا برای انجام فرآیند فشرده سازی گاز مبرد استفاده می شود.
- کمپرسور روتاری یکی دیگر از انواع موتورهای مورد استفاده در کولرهای گازی است که با چرخش مداوم و ۳۶۰ درجه ای تیغه های درونی خود کار می کند. این حرکت مداوم منجر به فشرده سازی و کمپرس کردن گاز مبرد در یک چرخه مداوم می شود که این امر برای کارایی و بهره وری بالا در سیستم های خنک کننده مورد نیاز است.
- کمپرسورهای اسکرال را می توان به عنوان یکی از پیشرفته ترین انواع کمپرسورهای استفاده شده در سیستم های کولر گازی معرفی کرد. این کمپرسورها با دو صفحه حلزونی، یکی ثابت و دیگری متحرک، کار می کنند. در کمپرسور اسکرال، حرکت متحرک صفحه مارپیچی باعث فشرده سازی گاز می شود.
3. بررسی میزان برق مصرفی کولر گازی
تشخیص قدرت کمپرسور در کولرهای گازی می تواند از طریق بررسی میزان جریان برق مصرفی دستگاه نیز صورت گیرد. بر این اساس، کمپرسورها بر حسب نوع جریان برق دریافتی به دو دسته کلی تک فاز و سه فاز تقسیم بندی می شوند. کمپرسورهای تک فاز معمولا با ولتاژ استاندارد ۲۲۰ ولت و فرکانس ۵۰ هرتز کار می کنند. این در حالی می باشد که کمپرسورهای سه فازی به جریان برق سه فازی با ولتاژ ۳۸۰ و فرکانس ۵۰ هرتز نیاز دارند.
همچنین کمپرسورهای سه فازی که برای کولرهای گازی با ظرفیت های بالا تر، به ویژه آن ها که ظرفیتی بیش از ۴۸۰۰۰ دارند استفاده می شوند، در مقایسه با نمونه های تک فاز، مصرف برق بالاتری دارند.
مقالات مرتبط:بهترین کولر گازی از نظر تعمیرکاران
4. بررسی قدرت خنک کنندگی کمپرسور کولر گازی
بررسی توان خنک سازی کمپرسور از جمله راهکارهای مهم برای ارزیابی قدرت کمپرسورهای کولر گازی است. از این رو باید توجه داشت که کمپرسورها با توجه به توان برودتی که دارا هستند، به دو دسته T1 و T3 دسته بندی می شوند.
کمپرسورهای دسته T1 که به موتورهای با توان خنک کنندگی نسبتاً پایین شناخته شده اند، مناسب مناطق با آب و هوای معتدل هستند. این کمپرسورها که معمولا شامل مدل های پیستونی و روتاری می شوند، به دلیل توان خنک کنندگی محدودتر، در مناطق با دمای متعادل ترجیح داده می شوند.
همچنین کمپرسورهای دسته T3 که به عنوان موتورهای سنگین شناخته می شوند، قادر به ارائه توان برودتی بالاتری هستند و به همین دلیل در مناطق گرمسیر و استوایی که نیاز به خنک سازی قوی تری دارند، بهترین کارایی را دارند.
This Post Has 0 Comments