skip to Main Content
مرکز ارتباط سراسری مشتریان : 91006676-۰۲۱

حکم وضو گرفتن با آبسردکن چیست؟ آیا می توان از آب آبسردکن برای وضو گرفتن استفاده کرد؟ این موارد سوالاتی هستند که ممکن است در شرایط خاصی رخ دهند و اگر هم اکنون برای شما نیز پیش آمده است، باید بگوییم که دست نگه دارید و تا پیش از مطالعه این مقاله از مجمموعه مقالات تعمیر آبسردکن آریابهکار اقدام نکنید تا از تمام جوانب این موضوع مطلع شوید و بتوانید با خیالی آسوده نماز بخوانید.

لازم به ذکر است که آریابهکار مرکز تخصصی تعمیرات لوازم برقی خانگی در استان تهران با بیش از 30 سال سابقه تعمیراتی می باشد و تمام خدمات تعمیر را برای شما عزیزان توسط تکنسین های مجرب انجام می دهد.

نکته: نظراتی که در ادامه به شما ارائه شده اند، نظرات مراجع در این خصوص است.

آیا می توان از آب آبسردکن برای وضو استفاده کرد؟

هدف از نصب آبسردکن در معابر، خیابان ها، کوچه ها و… شرب می باشد و به همین دلیل نمی توان از آبسردکنی که صرفا با هدف شرب عموم رهگذران نصب شده است، اقدام به وضو گرفتن نمایید.

از این رو در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که وضو گرفتن از طریق آبسردکنی که صرفا برای شرب نصب شده است، باطل می باشد و شما نمی توانید از این طریق اقدام نمائید؛ مگر آنکه وضو با کسب اجازه از وقف کننده آبسردکن باشد. با این وجود در صورتی شما می توانید با استفاده از آبسردکن اقدام به وضو گرفتن نمایید که با کسب اجازه از وقف کننده دستگاه باشد.

بیشتر بخوانید: اگر آبسردکن خانگی یا اداری شما نیز به مشکل خورده است و کار نمیکند مقاله ی” علت کار نکردن آبسردکن” را به شما پیشنهاد میکنیم.

حکم وضو گرفتن با آبسردکن مسجد چیست؟

اما اگر دستگاه آبسردکن در مسجد باشد، باز هم می توانیم از آب آن اقدام به گرفتن وضو کرد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که باز هم امکان گرفتن وضو با آب آبسردکن در حالی که این دستگاه در مجسد است، وجود ندارد؛ چرا که هدف از قرار دادن آبسردکن در مسجد، صرفا شرب است.

از این رو در صورتی وضو گرفتن با آبسردکن مسجد جایز می باشد که با اجازه وقف کننده و تایید وی صورت گیرد؛ در غیر اینصورت باطل است.

جایگزین آبسردکن برای وضو گرفتن

با این وجود متوجه شدید که حکم وضو گرفتن با آبسردکن چیست و به همین دلیل ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که جایگزین آبسردکن برای وضو گرفتن چیست؟ بدون شک در هر مسجد و محل عمومی می توانید شیر آب، حوض، حوضچه و وضوخانه ای را پیدا کنید که از این طریق اقدام به گرفتن وضو نمایید.

از این رو اگر در یک محل و خیابان عمومی شیر آبی را که برای کسبه است را یافتید و تمایل به گرفتن وضو با آن دارید، باید با کسب اجازه از صاحب آن باشد؛ در غیر اینصورت باطل است.

آب آبسردکن چه جور آبی است؟

آبسردکن ها به معمولا به سه دسته تقسیم میشوند.

  • • آبسردکن های مخزن دار مجهز به شناور
  • آبسردکن های بابلر یا بطری دار با قابلیت تعویض بطری
  • آبسردکن آنی یا بدون مخزن

در همه این مدل ها از آب شهری میتواند استفاده شود و وضو گرفتن با آب شهری نیز جایز است و هیچ مشکلی ندارد.

آیا آب آبسردکن برای وضو پاک است؟

از آنجایی که آب آبسردکن قابل شرب و از آب لوله کشی است، پس آبی که در آن استفاده خواهد شد آبی پاکیزه است و از آن میتوان برای نوشیدن و شستن دست و صورت نیز استفاده نمود. با این تفاسیر آیا میتوان با آب آبسردکن وضو گرفت؟

در صورتی که اجازه ی صاحب آبسرد کن را کسب نکرده باشید نمیتوانید با آب آبسردکن وضو بگیرید و آن وضو باطل است. زیرا همانطور که گفتیم آبسردکن به دلیل نوشیدن عموم مردم از آب آن در آنجا قرار گرفته است.

کاربر گرامی: جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با آبسردکن میتوانید مقاله دلیل سرد نکردن آبسردکن چیست؟ را مطالعه کنید.

حکم وضو گرفتن با آب راکد چیست؟

آب راکد همان آب ایستاده است که در جریان نیست و در نقطه مقابل آن است. یعنی نه جوشش دارد و نه در حرکت است. بلکه مقدار آبی است که در نقطه ای جمع شده و در همانجا ایستاده است. مانند آب حوض ها و تانکر ها و برکه ها و… آب کر و قلیل نیز از انواع آب راکد هستند.

اما وضو گرفتن با چنین آبی مکروه نیست مگر آنکه به حد زیادی داغ باشد که استفاده آن برای تمام اعضای لازم برای وضو ممکن نباشد و یا نجس باشد، که در استفاده از آبسرد کن همچین مشکلاتی به وجود نخواهد آمد چرا که از آب شرب و پاکیزه استفاده میشود. اما آب آبسردکن ها معمولا از آب لوله کشی و شهری است پس از نظر شرعی وضو گرفتن با آبسردکن موردی ندارد.

با این وجود همانطور که قبل تر توضیح داده شد، برای وضو گرفتن با آب آبسردکن باید حتما ابتدا اجازه کسی را که آبسردکن را برای استفاده عموم در آنجا گذاشته کسب کنید.

با چه آبی میتوان وضو گرفت؟

وضو گرفتن با آب پاک و طاهر جایز است. آب پاک و طاهر عبارت از هر آبی که از آسمان فرود آید مانند باران، برف و تگرگ و یا از زمین خارج شود مانند آب چاه و چشمه و رودخانه و دریا ها که پاک کننده هستند.

همچنین آبیکه به آن آب مطلق میگویند نیز برای گرفتن وضو جایز است. اما اگر آن آب آنقدر تغییر کرده باشد و به آن اشیا مختلفی اضافه شده باشد که دیگر اوصاف سه گانه یعنی مزه، رنگ و بوی آن عوض شده باشد و ظاهرش تغییر کرده باشد که دیگر نتوان به آن آب مطلق گفت، وضو گرفتن با آن آب باطل است.
همچنین آبی که گل آلود شده باشد، اگر فقط رنگش تغییر کرده باشد و با نشست گل دوباره ظاهرش پاک شود نیز میتوان وضو گرفت.

وضو گرفتن با چه آبی کراهت دارد؟

در کتاب های فقهی وضو گرفتن با بعضی آبها مکروه شمرده شده.

  1. آبی که با آفتاب داغ شده باشد.
  2. آب متعفن و بدبو
  3. آب نیم خورده حیوان حلال گوشت
  4. آب چاهی که حیوانی در آن افتاده و مرده است.
  5. آبی که پس از شست و شوی چیزی از آن سرازیر میشود.

در مواردی که به آنها اشاره شد نباید با آب وضو گرفت.

امتیاز post

This Post Has 0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
بازگشت
تماس ۹۱۰۰۶۶۷۶-۰۲۱
واتساپ آریابهکار
تلگرام