تعمیر ماکروفر در آریابهکار با بیش از 30 سال سابقه درخشان و کادری مجرب و ماهر با استفاده از بروز ترین ابزارهای تعمیر مایکروویو در شرق و غرب تهران انجام میشود. از این رو اگر مشکلی برای ماکروفر شما پیش آمده است، ما در مجموعه آریابهکار همواره آماده خدمات رسانی جهت رفع این مشکلات با بهترین کیفیت ممکن و استفاده از قطعات کاملا وارداتی هستیم. همچنین ما تمامی برندهای ماکروفر موجود در ایران را با گارانتی رسمی 90 روزه، پذیرش و تعمیر میکنیم.
ماکروفر چیست؟
ماکروفرها در قرن بیست و یکم به عنوان شگفت انگیزترین و کار راه انداز ترین ابزارها میباشند که اگر این وسیله کاربردی را از خانه هایمان حذف کنیم، طبیعتا فرایند زندگی ما متحول خواهد شد و به سختی میتوانیم روزمرگی خود را بگذرانیم! چرا؟ در قرن حاضر به دلیل مشغله ناشی از کار زیاد، زمان کافی برای طبخ یا گرم کردن غذا را نداریم و به همین منظور ماکروفرها همانند یک وسیله اعجاز آمیز در زندگی ما عمل میکنند؛ چرا که در زمان ما صرفه جویی به عمل میآورند! با این حال، ماکروفرها را به عنوان اجاق گاز الکترونیکی و برقی میخوانند که از طریق الکتریسیته، نیروی لازم را برای تهیه غذای مدنظر ما بدست میآورند.
تاریخچه اختراع ماکروفر
در زمان جنگ جهانی دوم (1945 میلادی)، آقای پرسی اسپنسر (Percy Spencer) آمریکایی که در حال ساخت رادار مناسب برای شناسایی هواپیماهای نازی بود، توانست به ایده ساخت مگنتران برسد و با موفقیت تمام آنرا اختراع کرد. مگنترون به عنوان یکی از اصلی ترین قطعات ماکروفر میباشد که وظیفه تولید امواج ماکروفر بر عهده این قطعه است و به همین دلیل، بهانهای برای شروعی نسل جدید زندگی بشریت بود و توانست آنرا متحول کند. چگونه؟
آقای اسپنسر زمانیکه متوجه شد اشعه ناشی از کارکرد مگنترون توانست آب نبات موجود در جیبش را آب کند، به فکر ساخت ابزار جدیدی افتاد که به وسیله آن میتوانست غذا را گرم و آماده کند. سپس وی توانست این اختراع را در تاریخ 8 اکتبر سال 1945 میلادی تحت شرکت ریتون ثبت کرد.
علت خرابی ماکروفر
همانگونه که گفته شد، ماکروفر صرفا به عنوان ابزاری رونمایی شد که بتواند زندگی را متحول کند و در طی سالیان اخیر، به میزان قابل توجهی نیز پیشرفت کرد و این روزها توسط کمپانیهای مختلف مانند بایترون، سامسونگ، ال جی، فلر و… با قابلیتهای مشخصی تولید میشود. اما چرا این دستگاه خراب میشود؟ زمانی که شما اقدام به خرید یک ماکروفر میکنید، در سالم ترین حالت ممکن به شما فروخته میشود و این در حالی است که صرفا هنگام خروج از کمپانی تولید کننده در واحد QC تست شده است.
اما چرا در بازه زمانی کوتاهی ماکروفر ما خراب میشود؟ در ادامه به رایج ترین دلایل خرابی ماکروفرها پرداخته ایم:
1. استفاده نادرست از ماکروفر
برای استفاده از هر دستگاهی، طبیعتا یک سری نکات را باید رعایت کنید که این نکات، تعیین کننده حفظ سلامت دستگاه شما میباشند و اگر خارج از این نکات بخواهید از دستگاه استفاده کنید، قطعا خرابیهایی به بار خواهند آمد که میتوانند شما را شوکه کنند! ماکروفرها هم اینگونه هستند و برای استفاده از آنها باید نکات مهمی را رعایت کنید تا عمر مفید دستگاه را افزیش دهید. از این رو توصیه میکنیم که حتما دفترچه راهنمای ماکروفر خریداری شده را مطالعه کنید.
2. استفاده طولانی
اگر از تمامی لوازم خانگی برقی بدون استراحت و مداوم استفاده کنید، طبیعتا با مشکلاتی مواجهه خواهد شد و نمیتوانید انتظار افزایش طول عمر داشته باشید. بنابراین در نظر داشته باشید که بطور مداوم از مایکروویو استفاده نکنید و در زمانهای معین به آن استراحت کافی بدهید تا نیازی به تعمیر ماکروفر پیدا نکنید.
3. محافظ برق استاندارد
به دلیل بالا و پایینهای شدید نوسانات برقی، توصیه میشود حتما از محافظ برق استاندارد برای دستگاه استفاده نمایید تا میزان ولتاژ وارده به دستگاه، یک ولتاژ ثابت باشد. زیرا گاها کم بودن ولتاژ باعث میشود دستگاه به هیچ عنوان روشن نشود و در همین راستا فشار زیادی به موتور ماکروفر وارد میشود.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر پاناسونیک
تعمیر ماکروفر در آریابهکار
ما در آریابهکار با بیش از 30 سال سابقه درخشان مفتخریم که تمامی خدمات تعمیر ماکروفر را بصورت صفر تا صد توسط تکنسینهای مجرب انجام میدهیم. شاخص ترین برندهایی که ما خدمات تعمیر آنها را با استفاده از قطعات اورجینال و وارداتی انجام میدهیم عبارتند از: ماکروفر سامسونگ، مایکروفر بوش، ماکروفر بایترون، مایکروویو بیم، مایکروفر بکو، مایکروویو ال جی، ماکروفر گاستروبک و….
با این وجود اگر مشکلی برای ماکروفر شما پیش آمده است، میتوانید با کارشناسان ما در آریابهکار تماس حاصل نمایید تا علت بروز مشکل پیش آمده و راهکار آنرا مطلع شوید. جهت تماس با کارشناسان ما میتوانید با شمارههای مندرج بر روی سایت تماس بگیرید؛ تیم پشتیبانی ما همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما میباشند.
برای استفاده از خدمات ما میتوانید به یکی از دو شعب در شرق و غرب تهران مراجعه کنید تا دستگاه در حضور شما عیب یابی شود. در ضمن تمامی خدمات ما دارای 90 روز گارانتی رسمی هستند و در صورت خرابی مجدد، بصورت رایگان در آریابهکار تعمیر و رفع خواهد شد.
آدرس شعب شرق و غرب آریابهکار:
- شعبه ونک: میدان ونک، ابتدای گاندی جنوبی، نبش هجدهم، شماره ۱۰۲، واحد ۷
- شعبه نارمک: خیابان دکتر آیت، پایین تر از چهار راه تلفن خانه، نرسیده به خیابان دماوند، شماره ۶۸، واحد اول
شمارههای تماس:
- شماره تماس مرکز سراسری مشتریان: ۴۵۴۳۷-۰۲۱
- تلفن همراه: ۰۹۱۹۰۱۱۱۲۱۴
علت جرقه زدن ماکروفر
در بعضی مواقع ممکن است در طی استفاده از ماکروفر در اثر یک سری اشتباهات شاهد بروز جرقه در دستگاه باشید و با دیدن این اتفاق امکان دارد بسیار شوکه شوید. اما جای هیچ نگرانی وجود ندارد! چرا که این مشکل به سادگی قابل حل میباشد. این مشکل معمولا به دلیل استفاده مداوم و بدون استراحت ممکن است رخ دهد. اما دلایل دیگری نیز برای جرقه زدن ماکروفر وجود دارند که در ادامه این گزارش با علت جرقه زدن مایکروفر آشنا خواهید شد.
1. استفاده از ظروف فلزی
ابتدایی ترین و رایج ترین دلیل جرقه زدن ماکروفر، استفاده از ظروف و اشیاء فلزی میباشد. این در حالی است که هنگام خریداری ماکروفر، توسط فروشنده بارها تاکید شده است که تحت هیچ شرایطی نباید از ظروف فلزی و یا حتی یک تکه کوچک فویل داخل دستگاه استفاده نمایید! اما به دلیل مشغله زیاد این مورد را اکثرا فراموش میکنیم و با روشن کردن ماکروفر، فورا متوجه جرقههای ترسناکی خواهیم شد. در این مواقع سعی کنید از طریق کلید Stop، ماکروفر را متوقف کنید. از این رو اگر از ظروف فلزی استفاده نمیکنید و با این مشکل روبرو شدید، باید به مرکز تعمیر ماکروفر یا نمایندگی تعمیر ماکروفر مراجعه کنید.
2. خراب شدن کاور هدایت کننده امواج ماکروفر
در داخل ماکروفر، یک قطعه مستطیل شکل کوچکی خواهید دید و در قسمت بالایی مگنترون قرار دارد که در واقع دقیقا به آن کاور هدایت یا کاور میکا ماکروفر گفته میشود. وظیفه کاور میکا، هدایت کردن امواج در داخل ماکروفر و پیشگیری از پرتاب شدن مواد غذایی به سمت مگنترون میباشد. از این رو اگر به هر دلیلی این قطعه آسیب ببیند، عملکرد مایکروفر مختل خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که در صورت خراب شدن این قطعه، به احتمال زیاد مگنترون نیز آسیب خواهد دید و به همین دلیل در اسرع وقت اقدام به تعمیر ماکروفر نمایید.
3. خرابی المنت ماکروفر
اگر جرقه ماکروفر از قسمت بالا شکل گرفت، به احتمال زیاد مشکل از المنت ماکروفر میباشد و بهتر است در ابتدا دستگاه را خاموش نمایید و اجازه دهید تا مقداری خنک شود و سپس با استفاده از یک دستمال تمیز و خشک، المنت را تمیز نمایید. پس از آن که این فرآیند را انجام دادید، مجدد المنت دستگاه را تست نمایید. اگر مشکل برطرف نشد، باید به مراکز مجاز تعمیر ماکروفر مراجعه نمایید.
4. خرابی سرنازل مگنترون
بطور کلی این سر نازل به دلیل جنس سیلیکات الومینیومی که دارد، درصد سوختن آن بسیار کم میباشد. اما با این حال اگر از ماکروفر به درستی استفاده نشود، قطعا شاهد خرابی در این قطعه خواهید بود. در همین راستا سوختن فیلتر اشعه مایکروفر صرفا به دلیل عدم استفاده صحیح رخ میدهد و در صورت هر گونه خرابی در این قطعه، شاهد جرقه زدن ماکروفر خواهید بود.
5. فرسوده شدن طبقه فلزی ماکروفر
غالیا تمامی ماکروفرها دارای یک طبقه فلزی میباشند که میتوانید برای طبخ برخی غذاها از آن استفاده نمایید. این در حالی است که اگر دستگاه شما شامل این قطعه نمیباشد، میتوانید آنرا از مراکز تعمیراتی ماکروفر تهیه نمایید. با این حال این قطعه با توجه به جنسی که دارد، ممکن است در طول یک بازه آسیب ببیند یا حتی لایه پوششی خود را از دست بدهد و تبدیل به یک شی فلزی در مایکروویو شود و هنگام استفاده از آن، عاملی برای جرقه زدن ماکروفر خواهد شد.
6. خالی روشن کردن ماکروفر
پیش از استفاده از ماکروفرها میبایست حتما به این نکته توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید ماکروفر را خالی روشن نمایید! چرا که این بی احتیاطی باعث میشود امواج ساطع شده در ماکروفر به بدنه برخورد کرده و باعث آسیب رساندن به قطعات داخلی دستگاه شود. در این صورت تمامی قطعات ماکروفر آسیب میبینند و با هر بار استفاده، شاهد بروز جرقه خواهید بود.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر فلر
نچرخیدن سینی ماکروفر
یکی از مهم ترین مشکلاتی که امکان دارد در طی استفاده از ماکروفرها با آن روبرو شوید، نچرخیدن سینی مایکروفر است. در واقع سینی ماکروفر به شکلی طراحی شده است که ظرف غذا بر روی آن قرار بگیرد و به کمک ریلهای زیر سینی، سینی به چرخش در میآید و سبب میشود تا امواج به صورت یکنواخت به غذای شما برسند. اما در صورت درست نچرخیدن این سینی، امواج در محیط پخش نخواهند شد و باید این مشکل را ریشه یابی کنید. اما به چه علت سینی ماکروفر نمیچرخد؟
1. خرابی کوپلینگ ماکروفر
کوپلینگ یا کوپلار، یک قطعه مهم در ماکروفر است که از جنس پلاستیک میباشد و وظیفه برقراری ارتباط میان موتور گردان و سینی ماکروفر را برعهده دارد. اما بنابر جنس پلاستیکی که دارد، احتمال ترک خوردن و شکستن آن به دلیل استفاده نادرست و اشتباه وجود دارد. از این رو حتما با دقت بالا سینی ماکروفر را بروی کوپلینگ قرار دهید، در غیر این صورت این قطعه آسیب خواهد دید و باید اقدام به تعویض کوپلینگ ماکروفر نمایید.
2. خرابی غلتکهای زیر سینی
ممکن است غلتکهای زر سینی به دلیل استفاده طولانی مدت، فرسوده شوند و زمانیکه چنین مشکلی رخ میدهد، قطعا مانع چرخش این چرخها خواهند شد. همچنین گاها به دلیل شستشوی نادرست ممکن است این قطعه دچار آسیب دیدگی شود! از این رو اگر با نچرخیدن سینی ماکروفر روبه رو شدید، بهتر است سریعا این قطعه را مورد بازبینی قرار داده و در صورت خرابی با نمایندگی ماکروفر جهت خریداری سینی جدید تماس بگیرید.
3. شکستن قسمت زیرین سینی ماکروفر
در بعضی مواقع امکان دارد هنگام شستشو سینی ماکروفر و یا در هنگام خارج کردن سینی، قسمتی از برجستگی پشت سینی آسیب ببیند. در این صورت متوجه خواهید شد که سینی به درستی در جای خود چفت نمیشود و کاملا در جای خود لق میزند. بنابراین هنگام خرابی سینی ماکروفر بهتر است به نمایمدگی تعمیر ماکروفر مراجعه نمایید و اقدام به خرید سینی جدید کنید.
4. خرابی شفت ماکروفر
از دیگر عوامل نچرخیدن سینی ماکروفر، میتوان به خرابی شفت دستگاه اشاره نمود. اما این در حالی میباشد که علاوه بر کوپلینگ، بر روی موتور گردان قطعه دیگری به نام شفت نیز تعبیه شده است تا نیروی موتور را به سینی گردان ماکروفر انتقال دهد. بنابراین اگر این قطعه بنابر هر دلیلی آسیب ببیند، باعث نچرخیدن سینی مایکروویو میشود و توصیه میشود در این شرایط در ابتدا مطمئن شوید که خرابی ناشی از شکستن شفت میباشد و سپس اقدام به تعوض این قطعه کنید.
جهت تعویض شفت ماکروفر، نیازی به تعمیرکار ماکروفر ندارید و صرفا با خرید قطعه، میتوانید به سادگی آنرا تعویض کنید.
5. خرابی موتورگردان ماکروفر
موتورگردان ماکروفر یک قطعه الکتریکی است و در قسمت زیرین کوپلار قرار دارد که وظیفه این قطعه، در ابتدا چرخاندن کوپلینگ و سپس صفحه گردان میباشد. همچنین جهت تست سلامت موتور گردان ماکروفر میبایست از از مولتی متر استفاده کنید. همچنین اگر تجربه بخصوصی در زمینه تعمیرات ماکروفرها ندارید، توصیه میشود در صورت خرابی این قطعه، به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه نمایید تا مشکل به درستی رفع شود.
6. خرابی برد الکترونیک
برد الکترونیک ماکروفر وظیفه انتقال فرمان به سایر قطعات دستگاه را برعهده دارد و هر گونه خرابی در برد الکترونیکی، میتواند عملکرد دستگاه را به طور کامل مختل نماید. در نتیجه برای جلوگیری از آسیب دیدن این قطعه، میبایست از محافظ برق مناسب استفاده کرده و در حین کار با دستگاه، به آن استراحت کافی بدهید! استراحت کافی باعث جلوگیری از داغ شدن قطعات ماکروفر میشود.
تعمیر برد الکترونیکی ماکروفر، صرفا باید توسط تکنسین و کارشناس انجام شود.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر دوو
برق داشتن بدنه ماکروفر
ماکروفرها به طور کلی اتصال مستقیم به برق دارند و بدنه آنها از جنس فلز است. به هر حال، برق داشتن یک پوشش فلزی مانند بدنه ماکروفر نمیتواند نشانه خرابی دستگاه باشد. اساسا این مشکل دلایل زیادی دارد و گاها میتواند مشکل از خود دستگاه، محل نصب و گاهی مواقع مشکل از خود ما میباشد! چرا که معمولا در حین استفاده از ماکروفر دقت کافی را به خرج نمیدهیم. بنابراین علت بروز این مشکل بنابر دلایل متعددی میباشد که در ادامه با اصلی ترین عوامل آن آشنا میشوید.
علت برق داشتن بدنه ماکروفر:
از مهم ترین دلایل برق داشتن بدنه مایکروفر میتوان بدین موارد اشاره نمود:
- تماس پوشش فلزی نزدیک درب ماکروویو
- متصل نبودن سیم ارت مایکروفر
- مرطوب یا خیس بودن دستها
- سایش یا فرسوده شدن روکش سیم اتصال برق
این موارد به عنوان اصلی ترین دلایل برق داشتن بدنه ماکروفر میباشند که رایج ترین آنها استفاده از ماکروفر با دست خیس یا مرطوب میباشد! اما با وجود اینکه مطمئن هستیم اگر با دستان خیس از ماکروفر استفاده کنیم متوجه برق داشتن ماکروفر خواهیم شد، اما باز هم این اشتباه را مرتکب میشویم.
پیشگیری از برق داشتن بدنه ماکروفر:
برای آنکه بدنه ماکروفر شما برق نداشته باشد باید یک سری اصول مرتبط را رعایت کنید. این اصول عبارتند از:
- بهتر است در ابتدا توجه داشته باشید که سیم ارت ماکروفر به درستی به زمین متصل باشد. در واقع این سیم برای تخلیه بار الکتریکی، جمع شده در بدنه فلزی مایکروویو طراحی شده و احتمال شوک وارد شده را به حداقل خود میرساند.
- بهترین مکان برای قرار دادن مایکروفر در یک باکس چوبی است، چرا که در این صورت بدنه فلزی آن در دسترس نخواهد بود. لازم به ذکر است که این باکس چوبی باید به گونهای طراحی شود تا مسیر خروج هوای گرم توسط فن مسدود نشود؛ در غیر اینصورت با مشکلات متعددی روبرو خواهید شد.
- بهتر است حدالامکان دستگاه را بر روی سطوح چوبی و پلاستیکی قرار دهید و همچنین از خشک بودن سطوح زیر ماکروفر اطمینان حاصل نمایید. از این رو از قرار دادن ماکروفر در کنار اجاق گاز، سماور، چای ساز و… تمام محیطهای مرطوب و وسایل گرما زا خودداری نمایید.
- در هنگام استفاده از ماکروفر نباید لباسهایی از جنس الیاف نخی و پنبهای در تن داشته باشید! زیرا الیاف مصنوعی اندکی از جریان برق را از خود عبور داده و بسیار خطرناک است.
بلند شدن دود از ماکروفر
بلند شدن دود نشانه خرابی ماکروفر است؟ بله. معمولا بلند شدن دود از ماکروفر میتواند گویای خرابیهایی باشد که نیاز به تعمیر دارند!
گاهی اوقات ایجاد دود و بوی سوختگی در داخل ماکروفر زمانی رخ میدهد که یک یا چند قطعه در داخل دستگاه در حال سوختن باشد. به همین دلیل در صورت بروز این مشکل در ابتدا توصیه میشود آرامش خود را حفظ نمایید و سریعا دستگاه را خاموش کرده و به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه نمایید. در ادامه با مهمترین دلایل بلند شدن دود از ماکروفر آشنا خواهید شد.
1. تمیز نبودن فضای داخلی ماکروفر
ممکن است اکثر مصرف کنندگان ماکروفرها از درپوش مناسب ماکروفر اطلاع نداشته باشند و در هنگام طبخ یا گرم کردن غذا از این درپوش استفاده نکنند. این یک اشتباه بزرگی میباشد که اکثرا از آن چشم پوشی کرده ایم! چرا که برای گرم کردن یا پخت یک غذا در مایکروفر، به احتمال زیاد با پرت شدن ذرات غذا و همچنین روغن موجود به بدنه ماکروفر روبرو خواهید شد که این ذرات علی الخصوص روغن، میتواند به سادگی باعث بلند شدن دود از ماکروفر شما شود و این در حالی میباشد که حتی یک قطعه از مایکروویو شما آسیب ندیده است!
از این رو توصیهای که برای شما داریم این است حتما پس از هربار استفاده از مایکروفر، آنرا فورا تمیز کنید تا عاری از هر گونه لکه و روغن شود.
2. پخت طولانی مدت غذا در ماکروفر
در هنگام طبخ غذا به هیچ عنوان بیش از زمان مورد نیاز، غذا را در داخل ماکروفر قرار ندهید؛ چرا که اگر غذا بیشتر از زمان مورد نیاز بپزد، خیلی سریع دچار سوختگی خواهد شد و این سوختگی به همراه دود غلیظ نمایان میشود. با این وجود اگر احساس میکنید که کار بخصوصی دارید و در حین استفاده از ماکروفر باید آنرا انجام دهید، سعی کنید در ابتدا کارتان را انجام دهید و سپس ماکروفر را روشن کنید.
3. اتصالی کردن ماکروفر
در طول زمان و استفاده نادرست و اشتباه از ماکروفر، متوجه این خواهید شد که عایق سیم پیچی درون ماکروفر از بین رفته و دچار اتصالی شده است! در نتیجه همین اتصالی که گاهی اوقات یک اتصالی ساده میباشد، میتواند باعث دود کردن مایکروویو شما شود. لازم به ذکر است که در صورت مواجهه با چنین مشکلی، قطعا متوجه بروز جرقههایی میشوید که صدای وحشتناکی دارند!
به هر حال این علادم نشان دهنده خرابیهایی هستند که باید در اسرع وقت توسط تکنسین تعمیر ماکروفر رفع شود. اما اگر توجهی به این موضوع نکنید، میتواند خرابیهای متعددی به بار بیاورد!
4. تجمع چربی بر روی المنت گریل
در طی استفاده از ویژگی گریل ماکروفر، گاهی اوقات ممکن است به دلیل هواس پرتی و یا هر دلیل دیگری، ذرات چربی بر روی المنت ماکروفر جا بمانند. از این رو اگر مجددا قصد استفاده از این ویژگی را دارید، بهتر از پس از هر بار استفاده اقدام به تمیز کردن چربی روی سطح المنت نمایید؛ وگرنه ممکن است با دود کردن ماکروفر هنگام استفاده از دستگاه مواجهه شوید.
5. سوختن کابل اتصال برق
اصولا و اساسا کابل اتصال برق ماکروفر دارای یک روکش اتصالی است و در صوتی که این کابل بیش از اندازه داغ شود، ممکن است روکش آب شده و شروع به دود کردن کند. به همین دلیل توصیه میشود از زمانهای پخت طولانی مدت حدالامکان استفاده نکید تا چنین مشکلی رخ ندهد. همچنین اگر کابل برق ماکروفر فرسوده و دچار پارگی شده است، به هیچ وجه اقدام به روشن کردن دستگاه نکنید چرا که میتواند باعث اتصالی در ماکروفر شما شود.
در صورت خرابی کابل ماکروفر، توصیه میشود به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه کنید تا در صورت امکان تعمیر شود و در غیر اینصورت آنرا تعویض کنید.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر بوتان
بررسی خرابی مگنترون ماکروفر
خرابی مگنترون ماکروفر از جمله ایراداتی است که باعث میشود به طور کامل عملکرد دستگاه با اختلال مواجهه شده و غذا گرم نشود. از این رو بهتر است از دلایلی که میتوانند منجر به خرابی و سوختن مگنتران ماکروفر میشوند، مطلع باشید و نیازی به تعمیر یا تعویض مگنتران مایکروویو پیدا نکنید. با این وجود این مشکل بنابر دلایل مختلفی رخ میدهد که تمامی این دلایل را بررسی و شرح داده ایم.
1. اشکال در آهن ربای لامپ مگنترون
آهن ربای موجود در لامپ مگنترون از مهم ترین قطعات موجود در مگنترون است که وظیفه اصلی آن ایجاد میدان مغناطیسی در داخل ماکروفر میباشد. اما این در حالی است که افزایش دمای بیش از اندازه در داخل ماکروفر، سبب میشود تا این قطعه دچار شکستگی شود. در نتیجه یکی از اصلی ترین دلایل خرابی مگنترون، میتواند خرابی آهن ربا باشد.
اگر این قطعه از مگنتران ماکروفر دچار خرابی شود، طبق نظر تکنسین، تعمیر یا با مگنتران جدید تعویض خواهد شد.
2. خرابی نازل اشعه ماکروفر
نازل اشعه یا نازل مسی ماکروفر از دیگر دلایل خرابی مگنترون مایکروویو میباشد که محل قرار گیری آن در قسمت بالایی مگنترون است. این قطعه نیز همانند دیگر قطعات ممکن است در اثر گرمای زیاد بسوزد یا دچار خرابی شود. در همین راستا بهتر است از زمانهای پخت از پیش تعین شده استفاده نمایید تا با چنین مشکلاتی مواجهه نشوید. با این وجود هنگام خرابی این قطعه، بهتر است به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه نمایید.
3. مشکل در ترمینال
ترمینال مگنترون ماکروفر قطعهای در محفظه داخلی مایکروفر است که در واقع به عنوان یک عایق عمل میکند و مایکروویو را در برابر ولتاژ بالا حفظ میکند. به همین دلیل اگر عایق آسیب ببیند، ترمینال مگنترون نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و این مشکل سبب میشود مگنترون به طور کلی از کار بیافتد.
4. اشکال در سیم کشی
جهت افزایش ایمنی ماکروفر، دو میکروسوئیچ درون دستگاه تعبیه شده است و هنگام باز و بسته شدن، میکروسوئیچها قطع و وصل میشوند. در این صورت اگر هر یک از این میکروسوئیچها با مشکل مواجهه شوند، جریان مدار قطع شده و باعث از کار افتادن مگنترون میشود. برای رفع این مشکل باید اتصالات ماکروفر مورد بررسی قرار بگیرند و بهتر است از متخصص تعمیر ماکروفر در این رابطه کمک بگیرید.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر زیمنس
خاموش شدن ماکروفر
در برخی مواقع امکان دارد به دلیل استفاده زیاد از مایکروفر، شاهد خاموش شدن ناگهانی آن باشیم! همچنین اگر دلایل خاموش شدن ناگهانی مایکروویو به درستی تشخیص داده نشود و به موقع اقدام به رفع مشکل آن نکنید، خرابیهای بیشتری رخ خواهد داد و باید هزینه بیشتری را صرف تعمیر ماکروفر بپردازید. بنابراین لازم است در صورت مشاهده این ایراد، فوراً به دنبال علت خاموش شدن ماکروفر باشید. با این وجود دلایل متعددی در بروز این مشکل وجود دارند که در ادامه، این دلایل را گرد هم آورده ایم.
1. منبع تغذیه ماکروفر
در هنگام بروز این ایراد، اولین قدم در شناسایی مشکل بررسی منبع تغذیه ماکروفر است. در وهله اول با چک کردن پریز برق شروع کنید تا اطمینان حاصل نمایید که مشکل از پریز نیست. سپس در وهله دوم میبایست سیم دستگاه را مورد بازبینی قرار دهید، چرا که امکان دارد دو شاخه به درستی در پریز قرار نگرفته باشد یا ممکن است شل شده باشد، میتواند منجر به خاموش شدن ناگهانی ماکروفر شود.
2. خرابی ترموستات ماکروفر
ترموستات ماکروفر در اثر استفادههای مکرر و غیر اصولی میتواند در ساده ترین حالت ممکن دچار خرابیهایی شود و در واقع خرابی این قطعه باعث میشود تا دمای مایکروویو بیشتر از حد مجاز برود و با خاموش شدن ناگهانی مایکروویو روبرو شوید! این در حالی است که دمای بخصوصی برای ترموستات تعریف شده است و اگر این دما بیشتر شود، فورا ترموستات وارد عمل میشود. از این رو توصیه میشود هنگام استفاده از ماکروفر، استراحت لازم را به آن بدهید تا با چنین مشکلی مواجهه نشوید.
برای تست سلامت ترموستات بهتر است از مولتی متر استفاده نمایید.
3. اشکال در میکروسوئیچ درب
لازم است در ابتدا به این نکته اشاره کنیم تا هنگامی که درب ماکروفر باز باشد و به درستی بسته نشده باشد، هر چقدر دکمههای صفحه کلید را بفشارید دستگاه عملکردی از خود نخواهد داشت. میکروسئیچ درب ماکروفر، مسئولیت تشخیص باز و بسته شدن درب را بر عهده دارند و هنگامی که یکی از میکروسوئیچها دچار خرابی شده باشد، ماکروفر متوجه این خرابی خواهد شد و اجازه روشن شدن دستگاه را نخواهد داد.
با این وجود میکروسوئیچ درب مایکروفر قابلیت تعمیر ندارد و صرفا باید تعویش شود.
4. خرابی ترانس هایولتاژ (High Voltage)
ترانس هایولتاژ ماکروفر، همانند دیگر قطعات برقی که در مایکروفرها وجود دارند، دارای عمری مفید میباشد و گاهی اوقات به دلیل فرسودگی، میتواند دچار مشکلاتی شود. به طور کلی این قطعه نقش کلیدی در گرم کردن مواد غذایی دارد و وظیفه آن ایجاد ولتاژ بالا برای تامین ولتاژ مگنترون را برعهده دارد. در نتیجه خرابی ترانس باعث خاموش شدن ناگهانی ماکروفر میشود که اصلی ترین نشانه خرابی این قطعه، خاموش شدن ماکروفر میباشد.
توجه داشته باشید که برای تعمیر یا تعویض ترانس ماکروفر، به نمایندگی تعمیر ماکروفر مراجعه کنید.
5. خرابی برد ماکروفر
در واقع برد از اصلی ترین قطعات ماکروفر به شمار میآید و در صورت بروز هر گونه خرابی میتواند کارایی خود را بطور کاملا از دست دهد. در واقع برد ماکروفر بسیار حساس است و هر گونه خطا در انجام تعمیرات برد مایکروویو می تواند منجر به هزینههای گزاف مالی شود؛ بنابراین توصیه میکنیم برای تعمیر برد مایکروفر به تعمیرگاههای مجاز مراجعه کنید.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر بکو
گرم نشدن غذا در ماکروفر
گرم نشدن غذا در ماکروفر، یکی از مشکلات رایج این دستگاه محسوب میشود که قطعا بروز این مشکل نشان دهنده خرابیهایی است که باید تعمیر شوند. با وجود این هر بازه زمانی که شما غذا را درون ماکروفر قرار دهید متوجه این خواهید شد که روشن کردن ماکروفر کاری بیهوده است؛ چرا که غذای شما گرم نخواهد شد. در این مواقع توصیه میشود ماکروفر را خاموش کرده و دیگر آن را روشن نکنید. در ادامه قصد داریم علت گرم نشدن غذا در ماکروفر را بیابیم.
1. خرابی دیود ماکروفر
دیود ماکروفر وظیفه یکسان سازی ولتاژ ترانس را برعهده دارد و اگر این قطعه دچار مشکل شود، ترانس ماکروفر امکان بالا بردن ولتاژ را از دست میدهد و در نتیجه ماکروفر به هیچ عنولن توانایی گرم کردن غذا را نخواهد داشت. در صورت خرابی دیود مایکروویو، میبایست سریعا اقدام به تعمیر و تعویض آن نمایید.
توجه داشته باشید که در صورت خرابی دیود، معمولا تعمیر آن به صرفه نیست و با پرداخت هزینه مقرون به صرفهای میتوانید اقدام به تعویض دیود مایکروفر کنید.
2. خرابی خازن ماکروفر
خازن ماکروفر در واقع وظیفه گرم کردن یکنواخت غذا در مایکروویو را برعهده دارد که در هنگام خرابی این قطعه، کاملا متوجه گرم نشدن غذا خواهید شد. زیرا در صورت خرابی این قطعه، گرما در یک نقطه متمرکز شده و علاوه بر این که باعث عدم گرم شدن غذا میشود، سبب از کار افتادن ماکروفر نیز میشود. از این رو توصیه میکنیم به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه کنید تا این مشکل توسط تکنسینهای مجرب رفع شود.
3. اشکال در زبانه درب
همانگونه که در گفته شد، تا هنگامی که درب ماکروفر به درستی بسته نشود به هیچ عنوان دستگاه روشن نشده و در نتیجه غذا نیز گرم نخواهد شد. از این رو بهتر است در هنگام باز و بسته کردن درب مایکروویو، احتیاط لازم را به خرج دهید تا زبانههای درب دچار مشکل نشوند.
4. خرابی برد اینورتر ماکروفر
برد اینورتر همانند مغز دستگاه عمل میکند و از طریق الکتریسیته به سایر اجزای ماکروفر دستور شروع و پایان کار را میدهد. در صورت خرابی برد اینورتر، دستورات اشتباهی به ترانس مگنترون ارسال شده و در نتیجه تولید اشعه با مشکل مواجهه شده و غذا در ماکروفر گرم نخواهد شد.
5. خرابی سنسور مایکروفر
سنسور ماکروفر دمای دستگاه را تشخیص داده و دستور راه افتادن کانوکشن را صادر میکند و به همین دلیل نقش کلیدی در عملکرد ماکروفر را داراست. در واقع سنسور وزن مواد غذایی را شناسایی کرده و برنامه غذایی مدنظر شما را اجرا میکند. در نتیجه با خرابی این قطعه به هر دلیلی، با روشن نشدن ماکروفر روبرو میشوید؛ هر چند تمام قطعات ماکروفر سالم هستند. از این رو در این مواقع توصیه میشود که سریعا اقدام به تعمیر سنسور مایکروویو نمایید.
برای تعمیر یا تعویض سنسور مایکروفر، میتوانید به نمایندگی تعمیر ماکروفر مراجعه کنید.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر دلونگی
علت بسته نشدن درب ماکروفر
اصلی ترین علت بسته نشدن درب ماکروفر، خرابی میکروسوئیچهای موجود در درب میباشد و هنگامی که درب ماکروفر به درستی چفت و بسته نشود، دستگاه هیچ عملکردی از خود نخواهد داشت؛ چرا که هنگام خرابی میکروسوئیچها فرمان بسته شدن درب به برد ارسال نخواهد شد. اما بسته نشدن درب مایکروویو صرفا به یک علت رخ نمیدهد و عوامل متعددی وجود دارند که در صورت خرابی آنها، با این مشکل روبرو میشوید. در ادامه این گزارش از آریابهکار به علت بسته نشدن درب ماکروفر پرداخته ایم.
1. خرابی اهرم قفل درب ماکروفر
از اولین عواملی که سبب باز یا بسته نشدن درب ماکروفر میشود، خرابی اهرم قفل درب ماکروفر است. در اکثر مایکروفرها برای باز و بسته شدن درب از اهرمی استفاده شده که هر گونه اختلال در عملکرد آن، موجب باز و بسته نشدن درب مایکروویو میشود که به هیچ وجه قابل تعمیر نیست و باید با هزینه متعارفی آنرا تعویض کنید.
نکته: در صورتی تعمیر خواهد شد که آسیب بسیار جزئی باشد.
2. آسیب دیدن فنر درب ماکروفر
فنر درب ماکروفر، باعث راحت تر باز و بسته شدن درب ماکروفر میشود و در صورتی که این قطعه خراب شود، فشار لازمه برای باز و بسته شدن درب وجود نداشته و در نتیجه درب ماکروفر بسته نمیشود و عملکرد ماکروفر با اختلال مواجه خواهد شد. در این مواقع توصیه میکنیم که حتما به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه کنید تا این مشکل توسط تکنسین عیب یابی و بررسی شود.
3. خراب شدن دستگیره متحرک ماکروفر
در تمامی ماکروفرها دستگیره متحرکی وجود دارد که مابین ضامن درب و کلید ماکروفر قرار گرفته است. همچنین به دلیل استفاده نادرست از ماکروفر ممکن است دچار خرابی شود و هنگام خرابی این قطعه، علنا نمیتوانید درب ماکروفر را باز و بسته نمایید. از این رو توصیه میشود هنگام استفاده از ماکروفر، علی الخصوص در هنگام باز کردن یا بستن درب دقت لازم را به خرج دهید.
4. خراب شدن قفل درب ماکروفر
به منظور درست باز و بسته شدن درب ماکروفر، قفلی در دستگاه تعبیه شده است که فرسودگی یا شکستگی آن سبب میشود درب اصلا به درستی باز و بسته نشود. همچنین وظیفه اصلی قفل درب، اتصال درب به بدنه میباشد و به همین منظور بهتر است برای جلوگیری از چنین مشکلاتی سریعا اقدام به تعویض قفل بنمایید.
5. اختلال در عملکرد ضامن درب
از آخرین دلایل بسته نشدن درب ماکروفر میتوان به خرابی ضامن درب اشاره نمود. چگونه؟ هنگامی که درب و ضامن به خوبی به یک دیگر چفت نشوند، دستگاه عملکرد صحیحی از خود ازائه نخواهد داد و با مشکلات متعددی روبرو خواهید شد. از این رو بهتر است همین الان سری به کارتن ماکروفر بزنید و دفترچه راهنمای مایکروفر را مطالعه کنید تا به بهترین حالت ممکن از دستگاه خود استفاده کنید و نیازی به تعمیر پیدا نکنید.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر بایترون
علت کار نکردن فن ماکروفر
فن ماکروفر در واقع موظف است تا فضای داخلی دستگاه را حین طبخ یا گرم کردن غذا از دود و بوی بد خالی کند و اگر فن مایکروفر خراب شود، قطعهای برای جذب دود در مایکروفر وجود نخواهد داشت و دود ناشی از پخت غذا درون مایکروفر محبوس خواهد شد و حتی میتواند به اتصالات مایکروویو شما آسیب برساند. در نتیجه در صورت خرابی فن مایکروفر جای نگرانی نبوده و بهتر است در اسرع وقت به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه کنید تا از طریق قطعات اصلی و وارداتی برند ماکروفر شما، این مشکل رفع شود.
ما در آریابهکار به عنوان مرکز تعمیر مایکروویو، تمامی خدمات تعمیر ماکروفر را انجام میدهیم.
علت روشن نشدن ماکروفر
روشن نشدن ماکروفر بطور کلی به معنای خرابی و از کار افتادن دستگاه نیست و پیش از آن که اقدام به خرید یک دستگاه جدید کنید، به عیب یابی و تعمیر آن بپردازید. با این وجود روشن نشدن ماکروفر ممکن است ناشی از خرابی قطعات داخلی و یا حتی نوسانات برق رخ دهد که قابل رفع و تعمیر میباشد و جای نگرانی نیست! با این حال این مشکل بنابر دلایل مختلفی اتفاق میافتد که عبارتند از:
1. وجود اشکال در سیستم برق رسانی
اغلب برق شهری دارای نوسانات شدیدی است که گاهی اوقات امکان دارد میزان ولتاژ مورد نیاز دستگاه را تامین نکند و در همین راستا دستگاه به هیچ وجه روشن نشود. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی بهتر است از محافظ برق استاندارد استفاده نمایید تا حتی در قطع و وصلی جریان برق، مشکلی جدی برای ماکروفر رخ ندهد. در غیر اینصورت در طی نوسان برق، قطعا دستگاه شما آسیب خواهد دید.
2. خرابی ترموستات ماکروفر
ترموستات مایکروویو، به طور کل وظیفه کنترل میزان برق ورودی و دمای داخل دستگاه را بر عهده دارد و در برخی مواقع امکان دارد بر اثر نوسانات شدید برقی، این فیوزها (فیوزهای حرارتی ماکروفر) دچار مشکلاتی شوند. به همین دلیل حرارت دستگاه بیش از اندازه بالا رفته و سبب روشن نشدن ماکروفر میشود. از این رو برای جلوگیری از خرابی این قطعه، باید در زمانهای مشخص به دستگاه استراحت لازم بدهید.
3. خرابی مگنتران
مگنترون در واقع لامپی است که انرژی برق را از مدار دریافت کرده و امواج تولید شده را ساطع و پخش میکند. در هنگام خرابی این قطعه، طبیعی است که هیچ گرمایی به مواد غذایی درون دستگاه تابیده نشود. در نتیجه دستگاه هیچ گونه عملکرد مثبتی از خود ارائه نخواهد داد و باید اقدام به تعمیر ماکروفر نمایید.
4. خرابی فیوز سرامیکی
فیوز سرامیکی مایکروفر به منظور محافظت از اجزای داخلی مایکروویو در دستگاه قرار گرفته که در صورت وجود نوسانات شدید برق، از کار میافتد و قسمت مهمی از مایکروویو شما مختل خواهد شد. در واقع خرابی این قطعه باعث میشود که برق در دستگاه به طور کامل از بین برود و مایکروفر روشن نشود.
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر بیم
کوپلینگ ماکروفر
کوپلینگ ماکروفر قطعه ای پلاستیکی میباشد که به شفت موتور متصل است و وظیفه آن هم این است که نیروی موتور را به سینی ماکروفر منتقل کند تا سینی به درستی بچرخد. با این وجود در اثر استفاده نادرست از ماکروفر، ممکن است به کوپلینگ فشار بیش از حدی وارد شده و در نتیجه دچار شکستگی یا ترک خوردگی شود. در صورت خرابی این قطعه میبایست اقدام به تعویض کوپلینگ مایکروویو کنید.
علت خرابی کوپلینگ ماکروفر
در ادامه به دلایل خرابی کوپلینگ ماکروفر پرداخته ایم:
1. استفاده از ظروف سنگین
گاهی اوقات استفاده از ظروف سنگین و بسیار حجیم، فشار بسزایی را به کوپلینگ وارد میکند و این فشار به سادگی تمام میتواند باعث خرابی و حتی شکستن کوپلینگ شود. در واقع کوپلینگ میتواندمقدار وزن مشخصی را تحمل کند. به همین دلیل بهتر است ظروف سنگین و حجیم خود را کنار بگذارید و از آنها صرفا برای پخت و پز استفاده کنید. اما از چه ظرفی میتوان استفاده کرد؟
اگر دفترچه راهنمای ماکروفر را مطالعه کنید، متوجه این خواهید شد که حتما باید از ظروف مناس مایکروویو استفاده نمایید تا هم غذای شما به بهترین حالت ممکن آماده شود و هم به دستگاه شما آسیبی وارد نگردد!
2. داغ شدن کوپلینگ
استفادههای طولانی و خارج از برنامههای زمان بندی شده ماکروفر، امکان دارد کوپلینگ بیش از اندازه داغ شود و به طور کلی کارایی خود را از دست بدهد. از این رو متخصصین ما توصیه میکنند حتما در زمان استفاده از دستگاه، استراحت کافی را به ماکروفر بدهید، تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
3. عدم قرار گیری صحیح کوپلینگ
اگر کوپلینگ ماکروفر کاملا روی شفت موتور گردان قرار نگرفته باشد و یا اگر به درستی در جایگاه خود قرار نگرفته باشد، به هیچ وجه نمیچرخد و نمیتوانید از آن استفاده کنید. از این رو برای اینکه مطمئن شوید کوپلینگ به درستی در جای خود قرار گرفته است، میتوانید این گونه عمل کنید:
- سینی ماکروفر را با دقت خارج کنید.
- سپس با استفاده از نور کافی، بررسی نمایید که کوپلینگ به درستی در جای خود قرار گرفته است.
- اگر متوجه این شدید که کوپلینگ بصورت نادرست در دستگاه قرار گرفته، آنرا با دقت بر روی شفت جای گذاری نمایید.
- در صورت شکستن یا آسیب دیدن کوپلینگ، به نمایندگی تعمیرات ماکروفر مراجعه کنید و قطعه معیوب مدنظر را خریداری کرده و جای گذاری کنید.
کدهای خطا ماکروفر
کدهای خطای ماکروفر در واقع نشان دهنده اختلالاتی در عملکرد دستگاه میباشند و به شما هشدار میدهند که باید در زمان مناسب، برای رفع این ایرادات اقدام کنید؛ در غیر این صورت خرابیهای بیشتری بوجود خواهد آمد. با این وجود به این نکته هم باید توجه داشته باشید که اکثر این کدهای خطا به سادگی قابل رفع هستند و لزومی به این نیست که حتما به تعمیرگاه ماکروفر مراجعه کنید!
با این وجود در ادامه این گزارش از آریابهکار با مهم ترین و رایج ترین کدهای خطای ماکروفر آشنا خواهید شد.
عنوان خطا | بررسی علت نمایش خطا |
E1 | این ارور نشان دهنده این است که برق ورودی ماکروفر کمتر از 50 هرتز است و برای رفع این مشکل باید مسیر برق ورودی را بررسی کنید. |
E5 | اگر یکی از دکمههای ماکروفر شما به هر دلیلی گیر کرده باشد، با این خطا روبرو خواهید شد که بهتر است مایکروویو را از برق کشیده و دکمههای آنرا بررسی کنید. |
E11 | این ارور معمولا به دلیل اختلال حسگر رطوبت سنج مایکروویو رخ میدهد که توصیه میشود با دیدن این کد خطا، فورا به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه کنید. |
E24 | این خطا نشان دهنده وجود مشکل در برد ماکروفر است. |
E32 | هنگامی که سنسور تشخیص وزن ماکروفر دچار اختلال شده باشد، با این خطا روبرو خواهید شد و بهتر است از تکنسین تعمیر ماکروفر درخواست کمک کنید. |
E41 | هنگامی که سوئیچ مدار ماکروفر دچار اختلال شود، با کد خطای E41 روبرو میشوید. |
E42 | خطای E42 زمانی رخ میدهد که مدار داخل ماکروفر دچار مشکل شده باشد و برای رفع این خطا در ابتدا توصیه میکنیم که مایکروویو را به مدت 10 ثانیه خاموش کنید و مجددا آنرا روشن نمایید. اگر مشکل رفع نشد بهتر است به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه کنید. |
E83 | هنگامی که درب ماکروفر دچار خرابی شده باشد با کد خطای E83 روبرو میشوید و لازم است میکروسوئیچهای درب را مورد بررسی قرار دهید. از این رو اگر این قطعه خراب است، باید اقدام به تعویض میکروسوئیچ نمایید. |
C-20، C-21، C-22 | هر 3 کد مذکور، گویای خرابی سنسور حرارتی یا همان ترموستات مایکروفر میباشند که در صورت خرابی این قطعه، به هیچ وجه نباید از دستگاه استفاده کنید. |
C-70، C-71، C-72 | این 3 کد خطا نشان دهنده خرابی سنسور رطوبت سنج مایکروفر میباشند و تنها راه حل این کد خطا، تعمیر یا تعویض آن میباشد. |
C-F0، C-F1، C-F2 | نشان دهنده اختلال در سیمهای ارتباطی مایکروویو میباشند و در اولین فرصت باید اقدام به تعمیر ماکروفر کنید. |
C-do، C-d1، C-d2 | اگر درب ماکروفر ایرادی داشته باشد، با این مشکل روبرو خواهید شد که باید آنرا بازبینی کنید. |
E-01 | در صورتی که درب ماکروفر به درستی بسته نشده و باز باشد این خطا نمایان میشود و باید درب دستگاه بصورت کامل ببنید تا غیرفعال شود. |
E-02، E-03، E-04، E-05 | هنگامی که طبخ یا گرم کردن غذا به اتمام رسیده باشد نشان داده میشود و میبایست درب ماکروفر را باز کنید. |
E-33 | این خطا در صورت رخ میدهد که وزن غذا بسیار پایین باشد و یا حتی اینکه ماکروفر را بصورت خالی روشن کرده اید. در این صورت توصیه میشود که مقدار غذای موجود در ماکروفر را بررسی کنید. |
E-34 | خطای E-34 زمانی رخ میدهد وزن غذای موجود در ماکروفر پایین تر از حد معمول خود باشد. |
E-36 | این خطا مربوط به باز بودن درب مایکروفر میباشد و توصیه میکنیم حتما از بسته بودن درب مطمئن شوید. |
SE | اگر با ارور SE روبرو شدید، بدین معناست که دکمههای موجود بر روی ماکروفر به مدت بیش از 60 ثانیه گیر کرده اند. در این صورت منطقی ترین تصمیم این است که دستگاه را خاموش کنید و کلیدهای موجود روی آن را بررسی نمایید. اگر مشکل رفع نشد و همچنان با این کد خطا روبرو هستید، توصیه میشود به نمایندگی تعمیر ماکروفر مراجعه کنید. |
سوختن فیوز ماکروفر
فیوز ماکروفر از جمله قطعات ساده و در عین حال بسیار کاربردی میباشد که سیمهای آن از جنس فلز هستند و در دمای بالا ذوب میشوند. از این رو در صورت بروز هر گونه اتصالی، جریان افزایش پیدا میکند و میتواند منجر به آسیبهای متعددی برای دستگاه شما شود. اما اساسا این جریان از گرمای شدیدی برخوردار است و همین موضوع سبب میشود فیوز آب شده و در نتیجه مدار بشکند. با این وجود این خرابی معمولا به دلیل استفاده مداوم و نادرست از ماکروفر رخ میدهد.
چگونگی تست اشعه ماکروفر
قرار گرفتن در معرض اشعههای ماکروفر به شدت خطرناک و زیان آور است و میتواند باعث بروز بیماریهایی مانند آب مروارید، سوختگی و… شود. به طور کلی تمامی ماکروفرها مقداری اشعه از خود ساطع میکنند و این اشعه نیز با چشمان غیر مسلح قابل مشاهده نیست و در عین حال میتواند برای سلامت بسیار مضر واقع شود! اما در ادامه این بخش شما را با چگونگی تست اشعه ماکروفر آشنا خواهیم ساخت.
- یک لیوان آب بردارید و بر روی سینی ماکروفر قرار دهید.
- ماکروفر را به مدت 1 دقیقه تنظیم کنید.
- دستگاه اشعه سنج را به آرامی در فاصله 5 سانتی ماکروفر قرار دهید.
- سپس آنرا به سمت قسمتهای آسیب دیده ماکروفر نزدیک کنید.
- اگر در فاصله 5 سانتی متری دستگاه اشعه سنج عدد 5mw (میلی وات) را نشان داد، نشان دهنده خطر میباشد.
- در اینصورت دستگاه را به مراکز تعمیر ماکروفر منتقل کنید.
کار نکردن دکمههای پنل ماکروفر
در واقع کارنکردن پنل ماکروفر یکی از دلایل روشن نشدن مایکروویو میباشد؛ چرا که هیچ یک از دستورات شما از طریق پنل معیوب به برد و سایر قطعات ارسال نخواهد شد و عملا هیچ کارکرد مثبتی از دستگاه نخواهید دید. بنابراین هر چند این بخش از ماکروفر در ظاهر ساده میباشد، اما عملکرد مهمی دارد و در صورت خرابی این قطعه، هیچ انتظاری از مایکروویو نمیتوانید داشته باشید. اما بطور کل ما دو نوع پنل ماکروفر داریم که در ادامه به تشریح این دو مدل پرداخته ایم:
1. ماکروفر پنل دکمهای
این نوع پنل در ماکروفرهای نسل قدیم به کار رفته است و حتی امروزه ما شاهد برخی مدلها هستیم که پنل دکمهای برای آنها تعبیه شده است. با این وجود این پنلها میتوانند به ساده ترین حالت ممکن در طول زمان خراب شوند! معمولا با فشردن این دکمهها و استفاده نادرست، در داخل گیر میکنند و باعث بروز خطاهای متعددی میشوند. در این مواقع خودتان میتوانید این خرابی را در خانه تعمیر کنید و در صورت عدم تعمیر، میبایست به مراکز تعمیر ماکروفر مراجعه کنید تا این مشکل توسط کارشناسان تعمیر شود.
2. ماکروفر پنل لمسی
اما نسل جدید پنلهای ماکروفر، از نوع لمسی هستند و این عاملی بر ظرافت بیشتر این پنل میباشد و همچنین سریعتر از پنلهای دکمهای میتوانند دچار خرابی شوند. با این وجود طراحی و زیبایی بیشتری نسبت به پنلهای دکمهای دارند. اما این نوع مدارها به جای کلید از دو صفحه گرانیتی استفاده شده و زمانی که شما قسمت مورد نظر را لمس میکنید، این اتصال برقرار و همانند پنل دکمه ای، فرمان شما به برد اصلی منتقل میشود.
همچنین این نوع پنل نیز میتواند به دلیل استفاده نادرست و همچنین فشردن بیش از حد و ضربه، از کار بیافتد.
علت سوختن لامپ ماکروفر
یک ماکروفر حتی بدون نور داخلی نیز میتواند به کارکرد خود ادامه دهد، اما قاعدتا روشنایی داخل ماکروفر علیرغم اینکه همانند یک راهنما برای شما میباشد، میتواند کار شما را در حین استفاده از دستگاه آسان کند. با این وجود لامپ مایکروفر نیز همانند سایر لامپها امکان در اثر مصرف زیاد و یا تغییر ناگهانی ولتاژ برق مایکروویو بسوزد و روشن نشود. بنابراین تنها راه حل این مشکل، تعویض لامپ مایکروفر میباشد (لامپهای ماکروفر معمولاً درون محفظه قرار دارد و برای تعویض این لامپها باید این محفظه را باز کنید).
با این وجود اگر تجربه کافی در زمینه تعویض لامپ مایکروویو ندارید، توصیه میکنیم که به نمایندگی تعمیر ماکروفر مراجعه کنید تا این مشکل برطرف گردد.
علت صدای زیاد ماکروفر
هنگامی که ماکروفر را روشن میکنید، صدایی توسط دستگاه تولید خواهد شد که حجای نگرانی ندارد و گوش خراش نیست. اما گاهی اوقات صداهایی را خواهید شنید که واقعا گوش خراش هستند و میتوانند باعث نگرانی شما شوند. در صورت بروز چنین مسائلی، توصیه می شود آرامش خود را حفظ کرده و در اولین فرصت حتما ماکروفر را خاموش کنید. با این وجود اگر به دنبال علت صدای زیاد ماکروفر هستید، در ادامه این بخش بصورت کامل آشنا خواهید شد.
1. خرابی ریل زیر سینی
ریل زیر سینی ماکروفر، از جنس پلاستیک است و امکان دارد با وارد شدن هرگونه ضربهای آسیب ببیند. در واقع وظیفه این ریل، حفظ تعادل سینی ماکروفر است و زمانی که این قطعه دچار شکستگی شود، سینی علاوه بر این که به درستی نمیچرخد، صدای زیادی را نیز از خود تولید میکند. از این رو توصیه میشود در هنگام بروز چنین مشکلی سریعا اقدام به تعویض ریل سینی ماکروفر کنید.
2. خرابی پروانه فن
اغلب مواقع دلیل صدای زیاد ماکروفر ناشی از خرابی پروانه فن ماکروفر میباشد که به دلیل استفاده مداوم و غیر اصولی از جای خود کنده یا شل شده است و هنگام کار، با محیط اطراف بر خورد میکند و صدای غیرطبیعی از خود تولید خواهد کرد. هر چند این اتفاق میتواند باعث اختلال در سلامت ماکروفر شود، اما توصیه میکنیم که در اسرع وقت اقدام به تعویض پروانه فن مایکروفر نمایید.
3. از بین رفتن محافظ اشعه
در صورتی که صدا و نویز بیش از حدی از ماکروفر به گوش میرسد، میتوان نتیجه گرفت که به احتمال زیاد عمر مفید محافظ اشعه از بین رفته و معیویب شده است. صرفا توصیه میشود هنگام بروز چنین مشکلی، دستگاه را به تعمیرگاههای مجاز تعمیر ماکروفر برده تا مشکل به وجود آمده برطرف شود.
بیشتر بخوانید: دلایل صدا دادن مایکروفر
عیب یابی مشکلات ماکروفر
عیب یابی به پروسه مهمی گفته میشود که قبل از تعمیر ماکروفر باید آنرا انجام دهید. اما عیب یابی مایکروفر چیست؟
بطور کل پروسهای است که صرفا باید توسط تکنسین و افراد مجرب انجام شود و این در پروسه، فرد تکنسین سعی میکند تا با استفاده از بروزترین و جدیدترین ابزارهای ممکن، دستگاه شما را مورد بررسی قرار دهد و قطعه یا قطعاتی که آسیب دیدهاند را پیدا کند. از این طریق، مشکل ماکروفر شما بدون هر گونه هزینه نامتعارفی رفع میشود و دیگر نیازی به تعویض قطعهای نخواهید داشت. اما این در صورتی است که اگر فرایند عیب یابی ماکروفر بصورت نادرست انجام شود، علیرغم پرداخت هزینههای گزاف، مشکل شما رفع نخواهد شد.
فرایند عیب یابی در آریابهکار بصورت رایگان برای تمام مشتریان انجام میشود.
هزینه تعمیر ماکروفر
امروزه به دلیل افزایش قیمت ماکروفر، طبیعتا تعمیر مایکروویو تصمیم منطقی است! با این وجود اگر ماکروفر شما خراب شده است و نمیتوانید از آن استفاده کنید، در صورتی که هزینه تعمیر منطقی باشد توصیه میکنیم اقدام به خرید دستگاه جدید نکنید. اما اگر به تعمیرگاه غیرمجاز تعمیر ماکروفر مراجعه کردید و هزینه نامتعارفی را به شما پیشنهاد داد، توصیه میکنیم حتما دستگاه جدیدی را خریداری کنید. در ادامه با بخشی از خدمات و تعرفه تعمیر ماکروفر در آریابهکار آشنا خواهید شد. [آخرین آپدیت: شهریور 1401]
خدمات تعمیر ماکروفر | تعرفه تقریبی تعمیرات مایکروویو (تومان) |
تعمیر مگنترون مایکروفر | 500.000 |
تعویض ترانس هایولتاژ | 280.000 الی 600.000 |
خدمات تعویض سنسور درب ماکروفر | 190.000 |
تعویض برد مایکروفر | 180.000 الی 790.000 |
قیمت تعویض خازن ماکروفر | 90.000 الی 150.000 |
هزینه تعویض موتور گردان | 600.000 |
خدمات تعویض لامپ مایکروویو | 100.000 |
تعویض دیود ماکروفر | 60.000 الی 150.000 |
توجه: تمام هزینهها تقریبی بوده و نسبت به مدل و برند ماکروفر، مبالغ مذکور متغیر میباشند.
با این وجود تمامی هزینههای اعلامی ما براساس نرخنامه مصوب اتحادیه میباشد و اگر ماکروفر شما در مجموع ما تعمیر شود، هیچ گونه هزینه نامتعارفی از شما درخواست نخواهد شد. درضمن تمامی خدمات ما دارای گارانتی 90 روزه هستند و در صورت هرگونه خرابی پس از تعمیر، بصورت رایگان رفع خواهد شد. لازم به ذکر است که هزینه تعمیر ماکروفر بستگی به مدل و آسیب دیدگی آن دارد و نمیتوان قیمت بخصوصی را برای آن در نظر گرفت.
تعمیر ماکروفر در محل
در هنگام بروز هر گونه خرابی برای ماکروفر، طبیعتا مایل هستیم که این خرابی صرفا در محل با حضور تکنسین انجام شود و این خواسته اکثر مشتریان میباشد. اما این در حالی میباشد که تعمیر ماکروفر در تعمیرگاه مایکروویو با دقتت بیشتری انجام میشود و تکنسین دسترسی به تمام قطعات مورد نیاز خود دارد. با این وجود ما در حال حاضر به دلیل ورودیهای بالا، امکان اعزام تکنسین در محل نداریم و صرفا خدمات تعمیر مایکروویو در تعمیرگاههای تخصصی ما انجام میشود. در ادامه لیستی از برندهایی که ما خدمات تعمیر آنها را انجام می دهیم را آورده ایم:
همچنین بخوانید: تعمیر ماکروفر بوش
نتیجه گیری
ماکروفرها علیرغم اینکه توانستند زندگی شهری را متحول سازند و به عنوان یک عامل تغییر دهنده نقش ایفا کنند، میتوانند دچار خرابیها و مشکلاتی شوند که فرآیند زندگی ما را مختل نمایند. اما این در حالی میباشد که مایکروفرها به سادگی تمام دچار خرابی نمیشوند و صرفا تحت استفادههای نادرست و گاهی اوقات تفکرات اشتباه ما دچار مشکلاتی میشوند که باید تعمیر شوند. با این وجود جای نگرانی وجود ندارد چرا که تمام این خرابیها میتوانند توسط تکنسین رفع شوند. اما اگر به مراکز غیرمجاز مراجعه کنید، انتظار رفع مشکل همیشگی نداشته باشید.
سوالات رایج تعمیر ماکروفر
در ادامه به سوالات احتمالی که ممکن است برای شما در حین خرابی ماکروفر رخ دهند پرداخته ایم:
چرا ماکروفر غذا را گرم نمی کند؟
سوختن دیود و مگنترون به همراه خرابی فیوز حرارتی باعث گرم نشدن غذا در ماکروفر می شود.
علت کار نکردن دکمه های ماکروفر چیست؟
قطع شدن مدار، خرابی برد الکترونیکی و خازن می توانند باعث عمل نکردن دکمه های ماکروفر شوند.
علت جرقه زدن ماکروفر چیست؟
این مشکل می تواند بنابر استفاده از ظروف فلزی، خرابی مگنتران، خرابی المنت، پوسیده شدن 3 پایه فلزی و... رخ دهد که باید آنرا به موقع رفع کنید.
تعمیرات ماکروفر در آریابهکار دارای گارانتی است؟
بله. تمامی خدمات ما در آریابهکار دارای 90 روز گارانتی هستند و در صورت خرابی مجدد دستگاه پس از تعمیر، بهصورت رایگان خدمات تعمیر آن انجام خواهد شد.
عالی
سلام
امروز برای اولین بار وقتی ظرف غذا رو روی سینی ماکروفر گذاشتم نچرخید، وقتی ظرف رو برداشتم و ماکروفر رو خاموش کردم شروع به چرخش کرد، مشکلش چیه؟
باسلام
احتمالا وزن ظرف و غذای درون آن بیشتر از وزن استاندارد ماکروفر بوده است. آن را سبک کنید و مجددا امتحان کنید.
سلام، ماکروفر ما مثل قبل حرارت دهی نداره و غذارو خوب گرم نمیکنه، آیا نیاز به تعمیر داره؟
سلام
ممکن است مگنترون و دیود سوخته باشد و یا میکروسوویچ درب خراب شده باشد. در هر صورت بایستی توسط تعمیرکار مورد بررسی قرار گیرد.